Home Evenementen Houtzaagmolenseminar

Houtzaagmolenseminar

4 november 2021

Pels Rijcken en Bosch & van Rijn organiseren hun jaarlijkse ‘Houtzaagmolenseminar’. Dit jaar staan de vervolgstappen na de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 centraal:


Programma

De 30 RES-regio’s hebben alle hun RES 1.0 in de zomer afgerond. Karen Arpad licht toe waar we nu staan: de foto van 1 juli 2021. Ook belicht zij de route richting de RES 2.0. Er is hard gewerkt aan de RES’sen en de zoekgebieden. Nu komt het erop aan concrete projecten voor zonne- en windenergie voor 2025 vergund te krijgen.

Duco van Dijk neemt u mee langs verschillende manieren om dat aan te pakken en gaat ook in op de rol die een planMER daarbij kan spelen.

Het arrest ‘Nevele’ van het Europese Hof van Justitie en de daarop volgende uitspraak ‘Windpark Delfzijl’ van de Raad van State heeft veel stof doen opwaaien. Hoe kan desalniettemin uitvoering worden gegeven aan de afspraken uit de RES? En wat zijn nu precies de gevolgen van deze uitspraken? Lianne Barnhoorn duidt deze uitspraken en geeft antwoord op deze vragen.

Vervolgens geeft Siward Zomer zijn visie op financiële participatie en lokaal eigendom. Aan het aansluitende panelgesprek nemen alle sprekers van het seminar deel. Ook voor de deelnemers is er alle ruimte om mee te discussiëren.

Doelgroep: Het seminar is interessant voor iedereen die een rol speelt bij de uitwerking van de RES 1.0: overheden, RES-regio’s, initiatiefnemers en ontwikkelaars.

Datum & tijd: Donderdag 4 november 2021. Vanaf 12:00 uur is er een inlooplunch. Het programma is van 13:00 uur tot 17:00 uur; aansluitend is er een borrel.

Locatie: Concertlab / Gasthuis Leeuwenbergh te Utrecht

Ben u geïnteresseerd in deelname aan dit seminar? Voor dit seminar is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar,  meld u daarom snel aan!