Home Evenementen Handhaven in crisissituaties

Handhaven in crisissituaties

25 maart 2021

In een crisissituatie, zoals bijvoorbeeld de brand bij Chemie-Pack of in Roermond, moeten er in zeer korte tijd allerlei bestuursrechtelijke en privaatrechtelijke besluiten worden genomen om de gevolgen van het incident zoveel als mogelijk te beperken.

Die besluiten moeten uitvoerbaar zijn, maar ook juridisch goed in elkaar zitten en de rechtelijke toets kunnen doorstaan. Niet alleen op het kritieke moment zelf, maar ook daarna als moet worden beslist over de toepassing of voortzetting van bestuursdwang en over de verkrijging van financiële zekerheden om kostenverhaal mogelijk te maken. Edward Brans en Katrien Winterink gaan in deze cursus aan de hand van ‘lessons learned’ in op de aspecten van een succesvolle aanpak in crisissituaties.

Edward Brans is legal counsel bij de sectie Ruimte en Milieu bij Pels Rijcken. Tevens is Edward als bijzonder hoogleraar Duurzaamheid en Milieuaansprakelijkheid verbonden aan de Universiteit Utrecht. Katrien Winterink is senior advocaat bij de sectie Ruimte en Milieu bij Pels Rijcken en gespecialiseerd in het milieurecht.


Informatie

Datum: donderdag 25 maart 2021

Tijd: 16.00 uur tot 18.10 uur

Docenten: Edward Brans en Katrien Winterink

PO/PE-punten: 2

Aanmelden