Home Evenementen Expertsessie Parkeren

Expertsessie Parkeren

31 oktober 2018

Bij het opstellen van een bestemmingsplan - waarin een nieuwe ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt - moet in het kader van een goede ruimtelijke ordening, aandacht worden besteed aan de parkeerbehoefte. Met de inwerkingtreding van de Reparatiewet BZK 2014 (op 29 november 2014) is de Woningwet gewijzigd. Gemeenten moeten vóór 1 juli 2018 haar stedenbouwkundige voorschriften, zoals parkeren,  in het bestemmingsplan zelf regelen. Ook in de periode tot 1 juli 2018 moet rekening worden gehouden met het feit dat bij het vaststellen van een nieuw bestemmingsplan of het wijzigen van een bestaand bestemmingsplan het oude recht niet langer van toepassing is. Het bestemmingsplan moet dán al zijn aangepast aan de nieuwe situatie. Kortom; werk aan de winkel. Wilt u juridisch getouwtrek voorkomen en de toets van de Raad van State doorstaan ?

Tijdens de Expertsessie Parkeren op 31 mei 2016 bespreken Danielle Roelands - Fransen en Laura van der Meulen, samen met Aukje van de Reijt en Danny van Beusekom van Goudappel Coffeng, dé oplossingen voor het borgen van de parkeernorm in het bestemmingsplan. Ook andere onderwerpen zoals het opstellen van een parkeerbalans en het berekenen van de parkeervraag in het kader van een concreet initiatief zullen tijdens de Expertsessie de revue passeren.

Programma

13.30 uur Ontvangst

14.00 uur Presentaties door: Danielle Roelands-Fransen, Laura van der Meulen, Aukje van de Reijt en Danny van Beusekom

16.00 uur Borrel

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met Arjanne van Beelen via +31 70 515 3610 of per e-mail.