Home Evenementen Cassatie@PelsRijcken2015 - Familierecht

Cassatie@PelsRijcken2015 - Familierecht

31 oktober 2018

Heikele kwesties in het Huwelijksvermogensrecht

De cassatiesectie van Pels Rijcken organiseert op donderdag 29 januari 2015 van 13.30 - 17.00 uur een bijeenkomst voor advocaten werkzaam in de familierechtpraktijk over actuele thema's in het huwelijksvermogensrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Pels Rijcken op kantoor.

Het huwelijksvermogensrecht is de laatste jaren volop in beweging. De meest in het oog springende ontwikkeling is het recente initiatief-wetsvoorstel van PvdA, VVD en D66 dat beoogt alsnog - nadat dit bij de modernisering van het huwelijksvermogensrecht in 2012 geen doorgang vond - de beperkte gemeenschap van goederen te introduceren als basisstelsel van het Nederlandse huwelijksvermogensrecht. Daarnaast doet de Hoge Raad regelmatig uitspraken die leiden tot stevige debatten in de literatuur.

Prof. mr. L.C.A. Verstappen, hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht, aan de Rijksuniversiteit Groningen en tevens adviseur van de initiatiefnemers van het genoemde wetsvoorstel, zal deze middag met ons over bovenstaande thema's van gedachten wisselen.

Vervolgens zijn er twee workshopsrondes waarin recente rechtspraak van de Hoge Raad op veelvoorkomende deelgebieden van het familierecht, zoals het erfrecht, het jeugdrecht en het alimentatierecht, wordt geanalyseerd vanuit het perspectief van de cassatieadvocaat. Deze workshops zullen worden verzorgd door leden van de cassatiesectie van Pels Rijcken.

Heeft u interesse in deze middag? Neemt u dan gerust contact op met Mirella">mailto:mirella.peletier@pelsrijcken.nl">Mirella Peletier.