Home Evenementen Actualiteiten Overheidsaansprakelijkheidsrecht

Actualiteiten Overheidsaansprakelijkheidsrecht

31 oktober 2019

Deze cursus biedt inzicht in de laatste ontwikkelingen in het (buitencontractuele) schadevergoedingsrecht bij overheidsaansprakelijkheid.

Naast de recente ontwikkelingen en rechtspraak op het gebied van het algemene onrechtmatige daadsrecht, bespreken Martijn Scheltema en Irene van der Heijden de recente rechtspraak van zowel de civiele als de bestuursrechter over bijvoorbeeld aansprakelijkheid voor onrechtmatige besluiten, onjuiste informatie en toezeggingen en het niet tijdig nemen van besluiten. Vanzelfsprekend komt de beoordeling van de onrechtmatigheid, causaliteit, relativiteit, eigen schuld en schadebeperkingsplicht aan bod. Daarnaast worden enkele bijzondere onderwerpen uitgelicht, zoals aansprakelijkheid van de overheidswerkgever en vergoeding van immateriële schade.

Meer informatie

Tijdstip: 16.00 uur tot 18.10 uur

Docenten: Martijn Scheltema, advocaat-partner sectie Cassatie, Pels Rijcken en hoogleraar privaatrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, en Irene van der Heijden senior advocaat overheidsaansprakelijkheidsrecht en bestuursrechtelijke schadevergoedingsrecht, Pels Rijcken

PO/PE-punten: 2

Aanmelden